2019.05.07.

FONTOS HATÁRIDŐ KÖZELEG: 2019.06.15

Írta: B.B.

PÉNZBELI LETÉT, VAGY VAGYONI BIZTOSÍTÉK
393/2013. (XI.12.) Kormányrendelet szabályai szerint: 19. § (2) A felnőttképzést folytató intézmény köteles minden üzleti év fordulónapját követő hatodik hónap tizenötödik napjáig a megelőző évi árbevétel összegét az NSZFH részére bejelenteni, és igazolni azt, hogy rendelkezik az (1) bekezdésben meghatározott mértékű vagyoni biztosítékkal, továbbá köteles a 18. § (4) bekezdése szerinti szerződést érintő bármilyen változást - a módosított vagy az új szerződés másolatának a szerződés megkötésétől számított tizenöt napon belül történő megküldésével - az NSZFH-nak jelezni.

Bejelentés a felnőttképzésből 2018. évben származó árbevételről
Email: felnottkepzes@pest.gov.hu 

2019.05.02.

TEMPUS KÖZALAPÍTVÁNY: ÉLMÉNYALAPÚ TANULÁS

Írta: B.B.

Konferencia a Tempus Közalapítvány szervezésében
Időpont: 2019.05.30. 10:00-15:50
Helyszín: Danubius Hotel Flamenco, 1113 Budapest, Tas vezér u. 3-7.

A konferencia fókuszában az élményalapú tanulás, ill. azok az Erasmus+ projektek állnak, amelyek innovatív módszerekkel tettek és tesznek:
a magas színvonalú, interaktív, valódi tanulást támogató oktatás támogatásáért,
az inkluzív oktatási szemlélet megerősítéséért és az esélyegyenlőség növeléséért,
a pedagógiai, módszertani megújulásért, a tanárok tudásának és készségeinek fejlesztéséért,
valamint a szektorok közti együttműködések elősegítéséért.

A szakmai konferencián való részvétel díjtalan, de a programra kizárólag az előre regisztrált és visszaigazolt résztvevőket tudják fogadni!

PROGRAM ÉS REGISZTRÁCIÓ

2019.04.18.

VALÓS KÉPZÉSI IGÉNYEKET KISZOLGÁLÓ, ÚJ FELNŐTTKÉPZÉSI RENDSZER JÖN LÉTRE

Írta: B.B.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) a Nemzeti Versenyképességi Tanács csütörtöki ülésén a felnőttképzés keresletvezérelt módon történő, innovatív átalakítását javasolta, hogy a képzések jobban kövessék a vállalatok és a magyar munkavállalók képzési igényeit – tájékoztatta az innovációs és technológiai miniszter az MTI-t az ülést követően.

A miniszter hangsúlyozta, hogy a képzés résztvevőjét, a képző céget és a leendő munkaadót is érdekeltté kell tenni a képzés sikerében.

Palkovics László az új felnőttképzési rendszer innovatív fejlesztési irányai közül kiemelte, hogy munkaerőpiaci szempontú, keresletorientált, vagyis a vállalkozások valós képzési igényeit kiszolgáló képzési rendszer jön létre. A jövőben nem a képzések folyamatát, hanem a kimenetét kell mérni és szabályozni független vizsgaközpontokkal, vagyis azt, hogy a képzés résztvevője valóban elsajátította-e a szükséges ismereteket – fogalmazott.

A miniszter hangsúlyozta, hogy a képzés résztvevőjét, a képző céget és a leendő munkaadót is érdekeltté kell tenni a képzés sikerében, a munkaerőpiac szempontjából lényeges ismeretek, kompetenciák átadásában és elsajátításában.

Palkovics László hozzátette, hogy a képzéseket mérhetővé teszik, big data módszerekre építve mérik a képzések munkaerőpiaci eredményességét, azaz, hogy a képzést elvégzők sikeresen elhelyezkednek-e, hogyan alakul a bérük és a foglalkoztatásuk stabilitása. A nagyvállalatokat – mint mondta – arra ösztönzik, hogy megnyissák jól működő képzési kapacitásaikat a kis- és közepes vállalkozások munkavállalói előtt is.

Palkovics László megjegyezte, hogy nemzetközi összehasonlításban alacsony a saját munkavállalóikat képző vállalatok aránya Magyarországon, ezért jelentősen növelni kell a kis- és középvállalkozások körében a saját munkavállalóikat képző vállalatok arányát. Hozzátette, hogy a felnőttképzés rendszerének továbbfejlesztésére szólította fel tagállamait a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) is. A szervezet szerint azért van szükség a mielőbbi változtatásokra, hogy a munkaerőpiaci szereplők a lehető leggyorsabban felkészüljenek az új technológiák jelentette kihívásokra – fogalmazott.

A tárcavezető a ITM céljának nevezte, hogy 2030-ra minden negyedik felnőtt részt vegyen valamilyen képzésen. Hozzátette, a jelenlegi felnőttképzés nem mennyiségi, hanem minőségi problémával küzd, mivel a vállalati oldalról a felnőttképzésből kikerülők esetén is gyakori kritika a különféle kompetenciák hiánya.
(MTI)

2019.04.15.

SIKERESEN ZÁRULT A TAVASZI SZAKMAI NAP

Írta: B.B.

Tisztelt Tagtársaink! 
Először is szeretnénk megköszönni minden kedves tagtársunknak és meghívott vendégeinknek a szakmai napon való részvételt. 

Köszöntő: dr. György László államtitkár, ITM
Az ágazati készségtanácsok szerepe a felnőttképzésben
(előadó: Vörös-Gubicza Zsanett oktatási és képzési igazgató, MKIK)
Szakképzés 4.0 - az elfogadott stratégia felnőttképzési aspektusai
(előadó: dr. Hafiek Andrea főosztályvezető, ITM)
Siemens: felnőttképzés egy nagyvállalatnál
(előadó: Kalmár Kinga, Siemens Zrt.)
Felnőttképzési pályázati lehetőségek,futó programok;kihívások és lehetőségek 2020 után
(előadó: dr. Zsuffa Ákos elnök, FVSZ)

Természetesen, ahogy azt már megszokhatták ezek az előadások minden tagtársunk számára elérhetőek bejelentkezés után.

2019.04.10.

A SZAKKÉPZÉSI CENTRUMOK KANCELLÁRJAIVAL EGYEZTETETT PALKOVICS LÁSZLÓ

Írta: B.B.

Az innovációs és technológiai miniszter először fogadta munkaértekezleten a szakképzési centrumok kinevezett kancellárjait. A kormány célja, hogy a magyar fiatalok a munkaerőpiacon keresett szaktudással és képesítéssel kerüljenek ki a szakképzésből.
A kormany.hu oldalon olvashatnak bővebben a találkozóról.

5 6 7 8 9 10 11 12 13 14

FVSZ MIR HONLAP

 

Képtalálat a következőre: „magyarország kormánya”

 

Képtalálat a következõre: „Nemzeti Szakképzési és Felnõttképzési Hivatal A szakképzés és felnõttképzés szolgálatában”

  

 
 
 
Nyelviskolák Szakmai Egyesülete
  
 
 IVSZ – Szövetség a digitális gazdaságért

 

Nemzeti Együttműködési Alap 

Akkreditált Felnõttképzési Intézmények Országos Egyesülete 

 


Belépés FVSZ tagoknak:

FVSZ KÉRDŐÍV A MAGYARORSZÁGON MŰKÖDŐ VÁLLALKOZÁSOK FELNŐTTKÉPZÉSI / ÁTKÉPZÉSI / TOVÁBBKÉPZÉSI GYAKORLATÁRÓL ÉS IGÉNYEIRŐL

Ahhoz, hogy felmérésünk igazán hiteles legyen, az Ön aktív közreműködésére is szükségünk van.
https://www.fvsz.hu/hir/1061 

A kérdőív ezen a linken érhető el: 
http://surveyor.rkk.hu/index.php?sid=61721&lang=hu

Köszönjük, hogy segíti munkánkat a kérdőív kitöltésével és egyúttal kérjük, a kérdőív továbbküldését partnercégei felé, mellyel Ön is hozzájárul munkánk eredményességéhez!

AJÁNLATKÉRÉS A KÜLSÕ ÉRTÉKELÉS ELVÉGZÉSÉRE

Tisztelt Érdeklõdõk!
A Szövetség kizárólag FVSZ tagoktól fogad a külsõ értékelésre történõ felkéréseket.
Belépés az FVSZ-be
Ajánlatkérés

Fizetett hirdetések

Tisztelt Látogatók!

Honlapunkon fizetett hirdetések megjelentetésére van mód. Töltse le a megrendelõlapot, s - ha további kérdései vannak - keresse titkárságunkat!

Megrendelõlap