2017.08.14.

VÉLEMÉNYEZÉS - NGM RENDELET

Írta: B.B.

Az NGM oldalán megjelenõ tervezet a nemzetgazdasági miniszter hatáskörébe tartozó szakképesítések szakmai és vizsgakövetelményeirõl szóló 27/2012. (VIII. 27.) NGM rendelet módosításáról. 
A tervezet 2017. augusztus 18-ig véleményezhetõ az aniko.eszes-anka@ngm.gov.hu; gyula.banyai@ngm.gov.hu; laszlo.soos@ngm.gov.hu elektronikus elérhetõségen.
Normaszöveg

 

2017.07.19.

EPALE MAGYARORSZÁG: HÍRLEVÉL

Írta: B.B.

Az EPALE platform havonta fókuszba állítja a felnõttképzés különbözõ témáit, melyekrõl szakmai anyagokat gyûjtenek, híreket és blogbejegyzéseket osztanak meg, webináriumokat tartanak, és online beszélgetéseket szerveznek.
Június hónap témája a fogyatékos felnõttek tanulási nehézségeinek helyzetérõl szólt. A feltöltött tartalmak mellett egy webinárium keretében osztották meg egymással nézeteiket a résztvevõ szakemberek. A vita összefoglalóját itt olvashatják magyar nyelven.
2017. második felében tervezett témák:
• július: korai iskolaelhagyók
• augusztus: munkahelyi tanulás
• szeptember: alapkészségek
• október: generációk közötti tanulás
• november: egészségismeret
• december: szakképzés

2017.07.11.

MAGYAR KÖZLÖNY: 2017/2018. TANÉVRE VONATKOZÓ SZAKMASZERKEZETI DÖNTÉS

Írta: B.B.

A Magyar Közlöny 2017/114. számában megjelent a Kormány 206/2017. (VII. 11.) Korm. rendelete a 2017/2018. tanévre vonatkozó szakmaszerkezeti döntésrõl.
Rendelet

2017.06.30.

NAV ELLENÕRZÉS - A TANFOLYAMOT, OKTATÁST, KÉPZÉST SZERVEZÕK ELLENÕRZÉSE

Írta: B.B.

A NAV Fejér Megyei Adó- és Vámigazgatósága ellenõrzési szakterületének Operatív Ellenõrzési Osztálya tematikus ellenõrzési akciót szervezett különféle tanfolyamokat tartó adózók körében. Az adózók kiválasztására az interneten, a különféle újságokban és szórólapokon magukat hirdetõk körében végeztek kutatást az ellenõrök. Az akcióban az adózók kivétel nélkül meglepõdtek azon, hogy az adóhatóság a tanfolyamokon is végez ellenõrzéseket, nem is számítottak ebben a körben az adóhatóság jelenlétére.

Csaknem a fele hibázott
Az akció célja a bizonylat-kiállítási kötelezettség, vagyis a számla illetve nyugtaadási kötelezettség ellenõrzése volt. A 19 vizsgálat különbözõ képzéseket, tanfolyamokat, oktatókat érintett: idegen nyelveket oktató magántanárt, gitártanárt, Acces adatbázis-kezelõ tanfolyamot, masszázs-, illetve intimtorna-oktatót, Bach virágterápia tanfolyamot, varrótanfolyamot, mûkörmös-oktatást, hennafestõ és smink tanfolyamokat. Nyolc tanfolyamról – két angol nyelvi, egy német nyelvi, egy Access adatbázis-kezelõi képzés, két sminktanfolyam, egy varrótanfolyam, egy gitártanfolyam – az adóellenõrök a fizetés után nem kaptak nyugtát, azaz az ellenõrzési akció 42 százaléka megállapítással zárult, ami igen kimagasló eredményességnek mondható. A nyolc adózóra összesen mintegy 2 millió forint mulasztási bírság kiszabása várható.
NAV

2017.06.29.

MAGYAR KÖZLÖNY - NGM RENDELET

Írta: B.B.

A Magyar Közlöny 2017/104. számában megjelent a nemzetgazdasági miniszter 13/2017. (VI. 29.) NGM rendelete a felnõttképzési szakmai programkövetelmények nyilvántartásba vételének követelményeirõl és eljárási rendjérõl, valamint a szakmai végzettség megszerzésének igazolásáról szóló 59/2013. (XII. 13.) NGM rendelet módosításáról.
Rendelet

10 11 12 13 14 15 16 17 18 19

FVSZ MIR HONLAP

 

Képtalálat a következőre: „magyarország kormánya”

 

Képtalálat a következõre: „Nemzeti Szakképzési és Felnõttképzési Hivatal A szakképzés és felnõttképzés szolgálatában”

  

 
 
 
Nyelviskolák Szakmai Egyesülete
  
 
 IVSZ – Szövetség a digitális gazdaságért

 

Nemzeti Együttmûködési Alap 

Akkreditált Felnõttképzési Intézmények Országos Egyesülete 

 


Belépés FVSZ tagoknak:

OKTATÁSSZERVEZŐ ÁLLÁS

Felnőttképzési Intézmény Szakmai vezető (Oktatásszervező) kollégát keres!
Jelentkezni fényképes szakmai önéletrajzzal és végzettséget igazoló dokumentumok másolatával
az alábbi email címen lehet: 
modernedukft@gmail.com

AJÁNLATKÉRÉS A KÜLSÕ ÉRTÉKELÉS ELVÉGZÉSÉRE

Tisztelt Érdeklõdõk!
A Szövetség kizárólag FVSZ tagoktól fogad a külsõ értékelésre történõ felkéréseket.
Belépés az FVSZ-be
Ajánlatkérés

Fizetett hirdetések

Tisztelt Látogatók!

Honlapunkon fizetett hirdetések megjelentetésére van mód. Töltse le a megrendelõlapot, s - ha további kérdései vannak - keresse titkárságunkat!

Megrendelõlap