Mikrotanúsítványok és Egyéni Tanulási Számla (ETSZ) rendszere .

Az IKK „Egységes Mikrotanúsítvány Rendszer (EMR) és az Egyéni Tanulási Számla (ETSZ) hazai helyzete” című szakmai konferenciát szervez 2023.október 4-én.

Az “Egységes Mikrotanúsítvány Rendszer (EMR) és az Egyéni Tanulási Számla (ETSZ) hazai helyzete” konferencia egy hosszabb szakmai fejlesztési munka jelentős mérföldköve, amely a felsőoktatásért, a szakképzésért és a felnőttképzésért felelős Kulturális és Innovációs Minisztérium álláspontját, szakmai elképzeléseit hivatott bemutatni a hazai, Egységes Mikrotanúsítvány Rendszer (EMR) kialakításával, valamint az új, a felnőttképzési motivációs eszközként kialakítandó „Egyéni Tanulási Számla” (ETSZ) rendszer bevezetésével kapcsolatban.

A magyar kormány azon kevés európai tagállamok közé tartozik, amely élve a 2022. júniusában elfogadott tanácsi ajánlások adta szakmai fejlesztési lehetőségekkel, aktívan vizsgálja mind a mikrotanúsítványok rendszerszerű bevezetési lehetőségeit, mind az egyéni tanulási számla, mint új képzési motivációs és finanszírozási eszköz- rendszerbe állítási lehetőségeit. E munkába- a minisztériumi szakterületek közül kiemelten vesz részt a felsőoktatási és felnőttképzési szakterület, feltárva az együttműködési lehetőségeket, szinergiákat, és egyéb, a munkavállalókat és így a gazdálkodó szférát támogató új, rugalmas képzési megoldásokat.

A szakmai konferencia a Kulturális és Innovációs Minisztérium Innovációért, Felsőoktatásért, Szakképzésért és Felnőttképzésért felelős Államtitkársága szervezésében megvalósuló esemény, amely része a Készségek Európai Éve 2023 hazai rendezvénysorozatának.

A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Kérjük, hogy részvételi szándékukat az eys2023@kim.gov.hu e-mail címre küldött levélben szíveskedjen jelezni 2023. október 1. 16 óráig. 

A program tervezett napirendje itt érhető el.

Forrás: KIM