2019.11.19.

ELÉRHETŐK A SZAKMAI NAP ELŐADÁSAI

Írta: B.B.

Természetesen, ahogy azt már megszokhatták - az előadó közzétételi engedélye után - az előadások bejelentkezés után minden tagtársunk számára elérhetők lesznek.

2019.11.18.

MI LESZ A FELNŐTTKÉPZŐKKEL?

Írta: B.B.

Az index.hu újságírója kérdezte dr. Zsuffa Ákost a szakképzési törvényjavaslat kapcsán a  felnőttképzők várható lehetőségeiről: "... A felnőttképzési vállalkozások egyrészt ezután is részt vehetnek a részszaképesítések és az alapszakmákra ráépülő egyéb ismertek oktatásában, másrészt arra számítanak, hogy ezek a komoly tudást, tapasztalatot, minőségi képzésszervezési know-how-t felhalmozó vállalkozások partnerként be tudnak kapcsolódni a duális szakképzésbe a tanműhelyeikkel, eszközeikkel, komoly vállalati- és ügyfélkapcsolataikkal.

Az is várható, hogy a felnőttképzési vállalkozások más profilja fog erősödni, hiszen az OKJ-s képzések mellett számos más területtel is foglalkoztak, például nyelvoktatással, vállalati továbbképzésekkel, kompetenciafeljlesztő tréningekkel. Zsuffa szerint több előremutató elem is van a most megjelent jogszabályszövegekben. Jó ösztönzőnek tartják, hogy a felnőttképzésben részt vevők képzési hitelt vehetnek fel, vagy azt, hogy alanyi áfamentes marad a nyelvoktatás. A jövőben minden felnőttképzőnek be kell jelentenie magát, ami nem okoz túlzott adminisztrációt, viszont több előnnyel is jár: a felnőttképzés kifehérítését szolgálja, és javítani fogja a hazai felnőttképzési statisztikákat, ugyanis Magyarországon jóval több ember tanul iskolarendszeren kívül, mint ami a hivatalos statisztikai összesítésekben megjelenik.
Teljes cikk

2019.11.15.

FVSZ SZAKMAI NAP: ELSŐKÉNT AZ FVSZ TAGJAI HALLHATTAK AZ FELNŐTTKÉPZÉSI TÖRVÉNYT JELENTŐSEN ÉRINTŐ VÁLTOZÁSOKRÓL

Írta: B.B.

Tisztelt Tagtársaink! 
Először is szeretnénk megköszönni minden kedves tagtársunknak és meghívott vendégeinknek a szakmai napon való részvételt. 

Külön köszönet Mátyus Mihály osztályvezető úrnak (ITM) a mindenre kiterjedő, áttekinthető és logikus előadásáért, melyben részletesen bemutatta az új szakképzés és felnőttképzés rendszerét, várható modelljeit, valamint az Fktv.-t érintő változásokat és a várható rendelkezéseket. Tekintettel arra, hogy a törvénytervezet kapcsán még folyik az egyeztetés, Osztályvezető Úr előadását kizárólag a rendezvényen részt vevő FVSZ tagok hallhatták, -tagszervezeteként egy fő ingyenesen- az előadás anyaga nem lesz nyilvános.

Természetes a rendezvény többi előadójának is köszönjük az értékes előadását: 
GINOP 6.1. projektek és ellenőrzések
(előadó: Gedei Gábor, Pénzügyminisztérium)
Gyakorlatorientált képzés fejlesztése a digitalizáció jegyében és Ipar 4.0
(előadó: Jankó Tamás, Digitális Jólét Nonprofit Kft.)
Erasmus + program és a Felnőttképző intézmények lehetőségei, releváns pályázatok
(előadó: Jakabné Baján Ilona, Tempus Közalapítvány)
Szakképesítést tanúsító bizonyítványok elismerése, hatósági bizonyítvány és tájékoztatás kiállítása, és ennek a jogszabályi háttere
(előadó: Denke Virág Mária, MEIK - Magyar ENIC/NARIC Iroda) 
Az MKIK feladatainak változása a felnőttképzésben és a szakképzésben
(előadó: Márkus Mária oktatási és képzési igazgató, MKIK)

Természetesen, ahogy azt már megszokhatták - az előadó közzétételi engedélye után - az előadások bejelentkezés után minden tagtársunk számára elérhetők lesznek.

2019.11.13.

FVSZ SZAKMAI NAP: 2019.11.14.

Írta: B.B.

Tekintettel arra, hogy megjelent a T/8014. számú törvényjavaslat a szakképzésről szóló 2019. évi ... törvény hatálybalépésével összefüggő módosító és hatályon kívül helyező rendelkezésekről, az előzetes programtervet kiegészítve e témában is hallhatnak tájékoztatást a rendezvény résztvevői.

FVSZ szakmai nap - Mi lesz veled felnőttképzés?
Tervezett helyszín: Danubius Hotel Hungaria City Center, I. konferenciaterem
(1074 Budapest, Rákóczi út 90.)

2019.11.14.    Tervezett program 
09.30 - 10.00  Regisztráció            
10.00 - 10.10   Köszöntő - dr. Zsuffa Ákos elnök, FVSZ
10.10 - 10.45   Nyitó előadás

2019.11.12.

FELNŐTTKÉPZÉS: RUGALMASABB SZABÁLYOZÁST SZERETNÉNEK A CÉGEK

Írta: B.B.

Az Felnőttképzők Szövetsége (FVSZ) a Magyarországon működő vállalkozások felnőttképzéssel kapcsolatos igényeiről, továbbá gyakorlatáról készíttetett felmérést, a Budapesti Kereskedelmi és Ipari Kamara (BKIK) pedig a hazai vállalkozások szakképzésről, munkaerőpiaci kínálatról kialakított véleményét elemző piackutatás friss eredményeit tette közzé a napokban.
Az FVSZ felmérése alapvetően a vállalkozások képzési, továbbképzési gyakorlatának és képzési igényeinek feltérképezésére irányult, de kitért a munkaerő-állomány humán tőkéjének jellemzőire is, és célja volt a különböző képzési lehetőségekkel, valamint az Ipar 4.0 hatásaival kapcsolatos vélemények megismerése is.
A kutatásunkból kiderül, hogy a cégek többsége nem túl kedvezően vélekedik a jelenlegi felnőttképzési formákról, leginkább azért, mert közel háromnegyedük nem tartja kellően rugalmasnak a dolgozóik szakmai és egyéb kompetenciáinak fejlesztéséhez keretet adó felnőttképzési formákat. A válaszadó cégek elsősorban a képzésre szánt idő hosszát csökkentenék, másodsorban a digitális tanulási lehetőségek jobb kihasználásában (e-learning, blended learning szélesebb körű alkalmazásában) látják a fejlesztés lehetőségét”– mondta el dr. Zsuffa Ákos, a Felnőttképzők Szövetségének elnöke – „Utóbbi eredmények összhangban vannak az FVSZ törekvéseivel, ugyanis úgy gondoljuk, hogy az e-learning egy tényleges és jól használható metódus.”

A hazai cégek véleménye összecseng az FVSZ törekvéseivel, ugyanis a kutatásból kiderült, hogy a szövetség mellett ők is kiemelten fontosnak tartják a felnőttképzés önálló jogszabályi szabályozásának sürgetését.

További megjelenések:
hrportal.huAdo.hu; webradio.hu; vg.hu; piacesprofit.hu; dehir.hu

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

FVSZ MIR HONLAP

 

Képtalálat a következőre: „magyarország kormánya”

 

Képtalálat a következõre: „Nemzeti Szakképzési és Felnõttképzési Hivatal A szakképzés és felnõttképzés szolgálatában”

  

 
 
 
Nyelviskolák Szakmai Egyesülete
  
 
 IVSZ – Szövetség a digitális gazdaságért

 

Nemzeti Együttműködési Alap 

Akkreditált Felnõttképzési Intézmények Országos Egyesülete 

 


Belépés FVSZ tagoknak:

FVSZ KÉRDŐÍV A MAGYARORSZÁGON MŰKÖDŐ VÁLLALKOZÁSOK FELNŐTTKÉPZÉSI / ÁTKÉPZÉSI / TOVÁBBKÉPZÉSI GYAKORLATÁRÓL ÉS IGÉNYEIRŐL

Ahhoz, hogy felmérésünk igazán hiteles legyen, az Ön aktív közreműködésére is szükségünk van.
https://www.fvsz.hu/hir/1061 

A kérdőív ezen a linken érhető el: 
http://surveyor.rkk.hu/index.php?sid=61721&lang=hu

Köszönjük, hogy segíti munkánkat a kérdőív kitöltésével és egyúttal kérjük, a kérdőív továbbküldését partnercégei felé, mellyel Ön is hozzájárul munkánk eredményességéhez!

AJÁNLATKÉRÉS A KÜLSÕ ÉRTÉKELÉS ELVÉGZÉSÉRE

Tisztelt Érdeklõdõk!
A Szövetség kizárólag FVSZ tagoktól fogad a külsõ értékelésre történõ felkéréseket.
Belépés az FVSZ-be
Ajánlatkérés

Fizetett hirdetések

Tisztelt Látogatók!

Honlapunkon fizetett hirdetések megjelentetésére van mód. Töltse le a megrendelõlapot, s - ha további kérdései vannak - keresse titkárságunkat!

Megrendelõlap