Sikeresen lezajlott a szakmai nap és FVSZ tisztújító közgyűlés

Régi-új elnök vezeti a harminc éves Felnőttképzők Szövetségét

A Közgyűlés előtti jubileumi FVSZ szakmai napot megnyitó előadásában Dr. Hankó Balázs (KIM) felnőttképzésért is felelős államtitkár a felnőttképzés kiemelt szerepét képletesen a munkaerőpiac és a képzési világ “gyors reagálású hadtest”-jének nevezte.

A Felnőttképzők Szövetsége (alapítva: 1993 február) a hazai felnőttképzés legrégebbi és legnagyobb független érdekképviseleti és szakmai szervezete 2023. február 16-án tartotta tisztújító közgyűlését.

A Közgyűlés egymás után negyedik alkalommal választotta a szervezet elnökévé dr. Zsuffa Ákost, aki immár a tizedik évét kezdi meg az FVSZ vezető tisztségviselői pozíciójában.

Zsuffa Ákos elmondta, hogy miután az EU Bizottsága 2023-at a készségek európai évének nyilvánította, így a több mint százhúsz taggal rendelkező FVSZ legfontosabb feladatának az érintett szereplők egymás közötti együttműködést tekinti a legtöbb állampolgárt érintő képzési alrendszerben. Az ökoszisztémában egyre inkább részt vesznek az egyetemek és szakképzési centrumok is. Fontos, hogy a felnőttképzésben évtizedek óta meghatározó vállalkozások innovatív szemléletükkel, piaci ismeretükkel és céges kapcsolataik mozgósításával együtt tudjanak működni és az összes érintett szereplő közösen növelje hazánk munkaerőpiaci hatékonyságát.

A FVSZ elnöke hangsúlyozta, hogy az FVSZ – külső, független szereplőként – több minisztérium bizottságban dolgozva, illetve pályázati felhívások és a jogszabálytervezet véleményezése során a továbbiakban is segíti a hazai felnőttképzés ügyét.

Az FVSZ – szintén újraválasztott – Elnöksége felajánlja szakmai tapasztalatait, aktív közreműködését a felnőttképzés területén.

 

Köszönjük a meghívott szakemberek színvonalas előadását és a helyszínre érkező Tagoknak a megjelenést!

A további tartalom megtekintéséhez be kell jelentkeznie. Kérjük . Még nem tag? Csatlakozzon hozzánk!