2016.06.10.

GINOP 6.1.2-15 DIGITÁLIS SZAKADÉK CSÖKKENTÉSE CÍMÛ KIEMELT PROJEKT

Írta: B.B.

Magyarország Kormánya az Európai Unió támogatásával közel kilenc milliárd forintos kerettel új, legalább százezer fõ digitális készségeinek fejlesztését célzó programot indít a konvergencia régióban. A GINOP-6.1.2-15-2015-00001 „Digitális szakadék csökkentése” projekt célja a lakosság digitális kompetenciájának növelése, mely a munkaképes korú felnõtt lakosság körében hozzájárul a foglalkoztathatóság javításához, ösztönzi a társadalmi felzárkózást segítõ további felnõttkori tanulást, javítja a hozzáférést az IKT (információs és kommunikációs technológiák) használatot igénylõ technológiai környezetben megnyíló álláslehetõségekhez.
A projekt kiemelt célcsoportja az alacsony iskolai végzettséggel rendelkezõk, valamint a kedvezményezett járásokban élõk, a közmunkások, a rendszeres jövedelemmel nem rendelkezõk, megváltozott munkaképességûek, illetve a több eltartottal egyedül élõ felnõttek.
A program keretében kidolgozott 35-35 órás képzési programok gyakorlatorientáltak, az alacsony iskolai végzettségûek számára is elsajátíthatók. A projekt célkitûzései között szerepel, hogy minimum ötvenezer fõ általános iskolai (8 osztály) vagy alapfokú részszakképesítésben szerzett (ISCED 2 szintû) végzettséggel rendelkezõ kompetencia fejlesztését támogassa.
GINOP 6.1.2-15 PROJEKT 

2015.10.14.

TÖBB EZER PÁLYÁZAT ÉRKEZETT A GAZDASÁGFEJLESZTÉSI FORRÁSOKRA

Írta: B.B.

Az NGM oldalán  megjelent hír alapján október elejéig mintegy ötezer pályázat érkezett a mikro-, kis- és középvállalkozásoktól (mkkv) a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) keretében eddig meghirdetett 631 milliárd forint forrásra.
Eddig 24 pályázatot hirdettek meg, ezeket az év végéig további 28 követi, az idén a GINOP keretében 2020-ig rendelkezésre álló 2700 milliárd forint egyharmada, 900 milliárd forint válik elérhetõvé az mkkv-knak gazdaságfejlesztésre, foglalkozásbõvítésre, illetve kutatási, fejlesztési és innovációs célok (K+F+I) megvalósítására.
Jövõre - az uniós támogatások mellett - nulla százalékhoz közeli kamatozású kedvezményes hitelekkel is támogatják a gazdasági fejlesztéseket. Kamattámogatásra 750 milliárd forint áll majd rendelkezésre, s bár a támogatások elsõdleges kedvezményezettjei az mkkv-k, azok a nagyobb vállalkozások is forrásokhoz juthatnak, amelyek jelentõs kisbeszállítói körrel rendelkeznek.

2015.09.30.

NÕTT A GINOP ÉVES TÁMOGATÁSI KERETE

Írta: B.B.

Az NGM  honlapján megjelent tájékoztató szerint: elfogadta a kormány a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) Éves Fejlesztési Keretének (ÉFK) módosítását. Ennek következtében 74 milliárd forinttal emelkedett a keretösszeg , és így a teljes 2700 milliárd forintos GINOP keret egyharmada, több mint 900 milliárd forint uniós fejlesztési forrás érhetõ el és pályázható 2015. december 31-ig. Az új keret alapján az õszi-téli periódus intenzív lesz, mintegy 30 pályázati felhívás jelenik meg közel 400 milliárd forint értékben.

2015.09.24.

MÁR IDÉN ELÉRHETÕ LESZ A GINOP TÁMOGATÁSOK HARMADA

Írta: B.B.

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM ) európai uniós források felhasználásáért felelõs államtitkára nyilatkozata szerint: 2017 júliusáig az uniós költségvetési ciklus minden magyar pályázatát kiírják, a teljes keretösszeg rendelkezésre áll majd a versenyképesség javítása, a munkahelyteremtés, a magyar ipar fejlesztése érdekében. A támogatásból pedig fõként a magyar vállalkozások, kutatóhelyek, innovációs mûhelyek részesülnek.

A GINOP keretében eddig 22 felhívás jelent meg, amelyek elérhetõ forráskerete több mint 541 milliárd forint, a tervek szerint pedig 2015 végéig még 34 pályázatot hirdetnek meg csaknem 376 milliárd forint értékben. Több mint 900 milliárd forint uniós fejlesztési forrás még idén elérhetõ lesz a mikro-, kis- és középvállalkozások számára, ami a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Program (GINOP) 2014-20-as idõszakra vonatkozó 2700 milliárd forintos keretösszeg harmada.
A felhívások az Éves Fejlesztési Keret (ÉFK) tartalmának megfelelõen jelennek meg, amelynek módosítása - a visszajelzéseket értékelve - jelenleg folyamatban van. 

[1] 2

FVSZ MIR HONLAP

 

Képtalálat a következőre: „magyarország kormánya”

 

Képtalálat a következõre: „Nemzeti Szakképzési és Felnõttképzési Hivatal A szakképzés és felnõttképzés szolgálatában”

  

 
 
 
Nyelviskolák Szakmai Egyesülete
  
 
 IVSZ – Szövetség a digitális gazdaságért

 

Nemzeti Együttmûködési Alap 

Akkreditált Felnõttképzési Intézmények Országos Egyesülete 

 


Belépés FVSZ tagoknak:

FVSZ KÉRDŐÍV A MAGYARORSZÁGON MŰKÖDŐ VÁLLALKOZÁSOK FELNŐTTKÉPZÉSI / ÁTKÉPZÉSI / TOVÁBBKÉPZÉSI GYAKORLATÁRÓL ÉS IGÉNYEIRŐL

Ahhoz, hogy felmérésünk igazán hiteles legyen, az Ön aktív közreműködésére is szükségünk van.
https://www.fvsz.hu/hir/1061 

A kérdőív ezen a linken érhető el: 
http://surveyor.rkk.hu/index.php?sid=61721&lang=hu

Köszönjük, hogy segíti munkánkat a kérdőív kitöltésével és egyúttal kérjük, a kérdőív továbbküldését partnercégei felé, mellyel Ön is hozzájárul munkánk eredményességéhez!

AJÁNLATKÉRÉS A KÜLSÕ ÉRTÉKELÉS ELVÉGZÉSÉRE

Tisztelt Érdeklõdõk!
A Szövetség kizárólag FVSZ tagoktól fogad a külsõ értékelésre történõ felkéréseket.
Belépés az FVSZ-be
Ajánlatkérés

Fizetett hirdetések

Tisztelt Látogatók!

Honlapunkon fizetett hirdetések megjelentetésére van mód. Töltse le a megrendelõlapot, s - ha további kérdései vannak - keresse titkárságunkat!

Megrendelõlap