Augusztus közepétől indulhat a diákhitel plusz.

A novekedes.hu olvasható Magyar Péter nyilatkozata:
A Diákhitel Plusznak a felsőoktatási mellett van egy felnőttképzési lába is, mely augusztus közepén indul el. A munkaerőpiaci helyzet miatt az Innovációs és Technológiai Minisztérium által indított struktúraváltó -képzésekhez lehet majd igénybe venni ezt a fajta hitelt. Ezen képzések jellemzően online informatikai területeket ölelnek fel. A folyósítható kamatmentes teljesen szabadfelhasználású hitel 1,2 millió forint lesz.

Azt már most látjuk, hogy ezen felnőttképzési hitelekre hatalmas az érdeklődés. Több mint 60 ezren jelentkeztek azokra az online kurzusokra, melyek az előszobáját jelentik a fent említett struktúraváltó-képzéseknek.

A kormány múlt héten döntött arról, hogy 2021 április 1-től elindulhat egy általános szak- és felnőttképzési hitel, mely 20 évvel a Diákhitel Központ alapítása után egy hatalmas újdonság, és a felsőoktatás mellett több százezer honfitársunknak nyújthat rendkívüli segítséget.

Várakozásaink szerint ezeknek a képzési hiteleknek legalább olyan fontos szerepük lesz a magyar oktatási rendszerben és gazdaságban, mint amilyenek a klasszikus felsőoktatási diákhitelek voltak az elmúlt 20 évben.