A turisztikai vállalkozások készségigényét méri fel a PANTOUR európai partnerségi projekt kérdőíve.

A Felnőttképzők Szövetsége és a Turisztikai és Vendéglátó Munkaadók Országos Szövetség (VIMOSZ) együttműködési megállapodás keretében végezett felmérést az FVSZ tagsága körében (köszönjük a 2023.04.20. küldött kérdőívre küldött válaszokat) annak vizsgálatára, hogy milyen szakmai vagy horizontális (soft skill, ikt, nyelvi) képzéseik vannak, amelyek a turizmus és vendéglátás területén alkalmazhatóak lehetnek? A témához kapcsolódó újabb felmérés indult, melyről a turizmus.com oldalon olvashatnak:

A Turisztikai és Vendéglátó Munkaadók Országos Szövetsége (VIMOSZ) konzorciumi partnerként tagja a PANTOUR európai partnerségi projektnek, amely az NTG (Next Tourism Generation Skills Alliance) nyomon követési projektjeként a képzés/oktatás és a turisztikai-vendéglátóipar közötti együttműködést kívánja erősíteni.

A konzorcium célja, hogy innovatív megoldásokat dolgozzon ki a turizmus készségigényének kielégítésére, olyan eredmények kifejlesztésével, mint pl.: ágazati készségfigyelő rendszer (Sectoral Skills Intelligence Monitor), készséglabor, oktatók forráskönyve, 2026-2036 közötti készségstratégiai terv.

Annak vizsgálatára, hogy van-e szakadék a turisztikai ágazat jelenlegi készségszintje és a 2030-ban szükséges jövőbeli készségek között, összeállítottunk egy kérdőívet, amelyben a három legfontosabb készségcsoport – digitális, zöld és szociális – jelentőségét kívánjuk feltérképezni a turisztikai-vendéglátó vállalkozások szemszögéből.

A felmérés egyidejűleg zajlik tíz európai országban: Spanyolországban, Olaszországban, Hollandiában, Írországban, Portugáliában, Görögországban, Finnországban, Németországban, Bulgáriában és Magyarországon.

Ezúton szeretnénk felkérni Önt, hogy a kérdőív kitöltésével segítse a felmérést.

Felmérés