INTERJÚ

Inforádió interjú

Dr. Zsuffa Ákos elnök urat kérdezték: a felnőttképzés a járványhelyzet alatti állapotáról, az érintett cégek és képzésben részt vevők lehetőségeiről.

Az infostart.hu oldalon olvasható:

Bármelyik nap megjelenhet az a kormányrendelet, amely a felnőttképzés digitális átállását írja elő, a Felnőttképzők Szövetségének elnöke szerint azonban az a szervezet jogkövető, amelyik már most sem tart tantermi oktatást 10 fő felett. A múlt heti kormányrendelet ugyan valóban nem szabályozta a kérdést, de nem is tiltotta meg a felnőttképzők számára, hogy áttérjenek az online oktatásra.

Változások előtt áll a felnőttképzés, ami 2022 végéig így két rendszerben lesz érvényben, és nagyjából 1200-1300-ra lehet majd tenni azoknak a számát, akik felnőttképző intézményeknek mondhatják majd magukat a jövőben.

A koronavírus természetesen erre a rendszerre is hatással volt: tavasszal az egyik napról a másikra kellett váltaniuk az úgynevezett távolléti képzésre, amit a Fenőttképzők Szövetségének több mint 130 tagja sikerrel vett – tájékoztatta az InfoRádiót Zsuffa Ákos, a szövetség elnöke. Ugyanakkor sok olyan elem van, amit nehézkes volt megoldani, hiszen bizonyos gyakorlati képzést nem könnyű átültetni a digitális térbe.

Teljes cikk