2019.11.18.

MI LESZ A FELNŐTTKÉPZŐKKEL?

Írta: B.B.

Az index.hu újságírója kérdezte dr. Zsuffa Ákost a szakképzési törvényjavaslat kapcsán a  felnőttképzők várható lehetőségeiről: "... A felnőttképzési vállalkozások egyrészt ezután is részt vehetnek a részszaképesítések és az alapszakmákra ráépülő egyéb ismertek oktatásában, másrészt arra számítanak, hogy ezek a komoly tudást, tapasztalatot, minőségi képzésszervezési know-how-t felhalmozó vállalkozások partnerként be tudnak kapcsolódni a duális szakképzésbe a tanműhelyeikkel, eszközeikkel, komoly vállalati- és ügyfélkapcsolataikkal.

Az is várható, hogy a felnőttképzési vállalkozások más profilja fog erősödni, hiszen az OKJ-s képzések mellett számos más területtel is foglalkoztak, például nyelvoktatással, vállalati továbbképzésekkel, kompetenciafeljlesztő tréningekkel. Zsuffa szerint több előremutató elem is van a most megjelent jogszabályszövegekben. Jó ösztönzőnek tartják, hogy a felnőttképzésben részt vevők képzési hitelt vehetnek fel, vagy azt, hogy alanyi áfamentes marad a nyelvoktatás. A jövőben minden felnőttképzőnek be kell jelentenie magát, ami nem okoz túlzott adminisztrációt, viszont több előnnyel is jár: a felnőttképzés kifehérítését szolgálja, és javítani fogja a hazai felnőttképzési statisztikákat, ugyanis Magyarországon jóval több ember tanul iskolarendszeren kívül, mint ami a hivatalos statisztikai összesítésekben megjelenik.
Teljes cikk

FVSZ MIR HONLAP

 

Képtalálat a következőre: „magyarország kormánya”

 

Képtalálat a következõre: „Nemzeti Szakképzési és Felnõttképzési Hivatal A szakképzés és felnõttképzés szolgálatában”

  

 
 
 
Nyelviskolák Szakmai Egyesülete
  
 
 IVSZ – Szövetség a digitális gazdaságért

 

Nemzeti Együttműködési Alap 

Akkreditált Felnõttképzési Intézmények Országos Egyesülete 

 


Belépés FVSZ tagoknak:

AJÁNLATKÉRÉS A KÜLSÕ ÉRTÉKELÉS ELVÉGZÉSÉRE

Tisztelt Érdeklõdõk!
A Szövetség kizárólag FVSZ tagoktól fogad a külsõ értékelésre történõ felkéréseket.
Belépés az FVSZ-be
Ajánlatkérés

Fizetett hirdetések

Tisztelt Látogatók!

Honlapunkon fizetett hirdetések megjelentetésére van mód. Töltse le a megrendelõlapot, s - ha további kérdései vannak - keresse titkárságunkat!

Megrendelõlap