2018.09.13.

NORVÉG ALAP PÁLYÁZAT

Írta: B.B.

HU11-0004-A1-2013 kódszámú „A budapesti nemzetközi repülõtérre épülve a helyi gazdaságfejlesztés ösztönzése új munkaerõ-piaci szolgáltatásokkal Bp. 18. kerületében és Vecsésen” címû projekt.
Tájékoztató

2017.01.24.

HU11-0004-A1-2013 KÓDSZÁMÚ „A BUDAPESTI NEMZETKÖZI REPÜLÕTÉRRE ÉPÜLVE A HELYI GAZDASÁGFEJLESZTÉS ÖSZTÖNZÉSE ÚJ MUNKAERÕ-PIACI SZOLGÁLTATÁSOKKAL BP. 18. KERÜLETÉBEN ÉS VECSÉSEN” CÍMÛ PROJEKT KERETÉBEN „KÉPZÉS MEGVALÓSÍTÁSA

Írta: B.B.
A HU11-0004-A1-2013 kódszámú „A budapesti nemzetközi repülõtérre épülve a helyi gazdaságfejlesztés ösztönzése új munkaerõ-piaci szolgáltatásokkal Bp. 18. kerületében és Vecsésen” címû projekt (a továbbiakban: Projekt) keretében „Képzés megvalósítása”,,Szabályozott hõmérsékletû, valamint túlméretes és túlsúlyos áruk szállítmányozási koordinátora SzPK-00164-16-17 4 0 43" tárgykörben.
 

Belépés után a zárt részben olvashatják el a képzési tananyagot, melyet a „Tananyagfejlesztés” pályázat nyertese dolgozott ki, ezen tananyag alapján kell a képzést megszervezni.
2016.09.13.

FELHÍVÁS AZ FVSZ NORVÉG ALAP PÁLYÁZATBAN VALÓ RÉSZVÉTELRE

Írta: B.B.

FELHÍVÁS AZ FVSZ NORVÉG ALAP PÁLYÁZATBAN VALÓ RÉSZVÉTELRE
Az FVSZ kizárólag Tagjai számára elõértékelõ pályázatot hirdet
TANANYAGFEJLESZTÉSRE és KÉPZÉSMEGVALÓSÍTÁSRA

Tisztelt Tagtársak!

Az FVSZ kizárólag Tagjai számára elõértékelõ pályázatot hirdet a Norvég Alap pályázatban való részvételre. Ezzel a felhívással felmérést szeretnénk végezni, hogy kik vállalnának együttmûködési szerepet, mint tananyagfejlesztõk, vagy mint képzésmegvalósítók.

Az FVSZ honlapján  már olvashattak arról, hogy a Szövetség projekt partnerként közremûködik „A budapesti nemzetközi repülõtérre épülve a helyi gazdaságfejlesztés ösztönzése új munkaerõ-piaci szolgáltatásokkal Bp. 18. kerületében és Vecsésen" címû „Norvég Alap" pályázatban.

A projekt célja a XVIII. kerület és Vecsés területén mûködõ reptéri gazdasági potenciáljának átfogó, eredményesebb kiaknázása. A Budapesti Nemzetközi Repülõtér és az erre épülõ gazdasági tevékenység meghatározó a környék társadalmi-gazdasági fejlõdésében. A projekt a reptérhez kötõdõ helyi foglalkoztatás ösztönzését célozza meg új és innovatív szolgáltatások bevezetésével. A helyi munkaerõpiacot élénkítõ szolgáltatásokat a két önkormányzat nyújtaná a helyi érdekeltekkel együttmûködve és támaszkodva a norvég partner tapasztalataira. A projekt segítené, hogy a helyi lakosok helyben találjanak munkát, vagy éppen megõrizzék azt, így a projekt a helyi munkanélküliség csökkenését célozza meg a helyi lakosok kompetenciafejlesztésén keresztül.

TANANYAGFEJLESZTÉS

A pályázó feladata lesz a két szakmai képzés tananyagának kidolgozása blended learning formában. A „speciális áruk szállítmányozója” esetében a fentieken túl a szakmai képzés követelménymoduljának kidolgozása, az MKIK-val való jóváhagyatása „B” körben. 

1. Speciális áruk szállítmányozója képzés három 40 órás modulból áll:
hûtött áruk-, túlsúlyos, túlméretes áruk-, és hajó/légi áruk szállítmányozója

2. Építõ- és anyagmozgató gép kezelõje (targonca vezetõ), a szakképesítés azonosító száma: 32 582 02

Kik nyújthatnak be elõértékelésre pályázatot? 

 • FVSZ Tag, aki tananyag fejlesztési gyakorlattal rendelkezik az adott szakmai területen (referencia bemutatással)
 • Vállalja a teljes körû tananyag elõállítását (tananyagfejlesztés, oktatói és hallgatói munkafüzetek, segédletek stb.
 • Vállal e-learninges, illetve smart school rendszerben használható tananyagfejlesztést
 • Végzett már olyan tananyagfejlesztést, amelyet az MKIK jóváhagyott „B” körben

Kérjük, elõértékelésre nyújtsanak be pályázatot mindazok, akik megfelelnek a fenti feltételeknek és vállalják a tananyagfejlesztést. Az elõértékelést követõen meghívásos pályázat útján választja ki az FVSZ elnöksége a tananyagfejlesztést végzõ tagtársunkat. 

Tájékoztatás a tananyagfejlesztést követõ PÁLYÁZATI KIÍRÁS KÉPZÉSMEGVALÓSÍTÁSRA - pályázatról

Várjuk azon tagok jelentkezését, akik az alábbi feltételeknek megfelelnek és vállalják a képzések lebonyolítását. 

Kik nyújthatnak be pályázatot?  

 • FVSZ Tag, aki vállalja a képzés gyakorlati megvalósítását a 18. kerület, vagy Vecsés területén
 • FVSZ Tag, aki vállalja a képzés elméleti oktatását a projekt keretében kialakított Képzéskoordinációs Iroda épületében, a 1181 Budapest, Üllõi út 317. szám alatt
 • Rendelkezik az adott szakterületen referenciával (referenciák bemutatása) 

Az elõértékelést követõen meghívásos pályázat útján választja ki az FVSZ elnöksége a képzések megvalósítását végzõ tagtársunkat. 

Az elõértékelõ pályázat benyújtásának határideje: 2016. szeptember 16.
A pályázat benyújtásának módja: a pályázatot elektronikusan kell elkészíteni, és e-mailen kell elküldeni a következõ e-mail címre: fvsz@fvsz.hu
 

Felhívjuk az érdeklõdõk figyelmét, hogy  a kiválasztott pályázók a projektben vagy tananyag fejlesztõként vesznek részt, vagy képzések megvalósítójaként, de pályázatot mindkét típusba beadhatnak. A nyertes pályázókat az FVSZ elnöksége fogja kiválasztani. 

Jelen felhívással kapcsolatosan érdeklõdhetnek az alábbi elérhetõségeken:

·         telefonszám: 06-30-436-1240 (FVSZ Titkárság)

·         e-mail: fvsz@fvsz.hu 
2016.08.25.

NORVÉG ALAP

Írta: B.B.

 

1.a, Általános információk a projektrõl:

Budapest Fõváros XVIII. kerület Pestszentlõrinc-Pestszentimre Önkormányzata 2013.09.30.-án pályázatot nyújtott be kapacitásfejlesztés és intézményközi együttmûködés témában „A budapesti nemzetközi repülõtérre épülve a helyi gazdaságfejlesztés ösztönzése új munkaerõ-piaci szolgáltatásokkal Bp. 18. kerületében és Vecsésen" címmel az EGT és Norvég Finanszírozási Mechanizmusok elnevezésû támogatási konstrukció, azaz a „Norvég Alap" pályázat keretében. A projekt várható beindításáról az ezt követõ idõszakban nem született döntés, majd 2016. áprilisában a pályázat támogató döntésben részesült.

A projekt megvalósítási ideje 1 évre csökkent, így a pályázat záró határideje 2017. április 30.

A projekt célja a XVIII. kerület és Vecsés területén mûködõ reptéri gazdasági potenciáljának átfogó, eredményesebb kiaknázása. A Budapesti Nemzetközi Repülõtér és az erre épülõ gazdasági tevékenység meghatározó a környék társadalmi-gazdasági fejlõdésében. A projekt a reptérhez kötõdõ helyi foglalkoztatás ösztönzését célozza meg új és innovatív szolgáltatások bevezetésével. A helyi munkaerõpiacot élénkítõ szolgáltatásokat a két önkormányzat nyújtaná a helyi érdekeltekkel együttmûködve és támaszkodva a norvég partner tapasztalataira. A projekt segítené, hogy a helyi lakosok helyben találjanak munkát, vagy éppen megõrizzék azt, így a projekt a helyi munkanélküliség csökkenését célozza meg a helyi lakosok kompetenciafejlesztésén keresztül.

1.b, Partnerség

A 18. kerületi Önkormányzat mellett több kerületi partnerszervezet, fõvárosi intézmény is részt vesz a pályázat megvalósításában. A partnerségben található helyi és regionális hatóság, felsõoktatási intézmény, civil szervezet és vállalkozás. Olyan tagok alkotják a partnerséget, amelyek alapvetõen érintettek a helyi munkaerõpiac által teremtett kihívások kezelésében, így érdekük, hogy aktív részvételükkel megfelelõ megoldásokat dolgozzanak ki.

Partnerek:

 • Vecsés Város Önkormányzata
 • Budapesti Fõváros Kormányhivatala
 • Budapest Airport Zrt.
 • Zsigmond Király Egyetem
 • Felnõttképzõk Szövetsége
 • Lillehammeri Egyetem
 • Vezetõ partner: Budapest Fõváros 18. kerület Pestszentlõrinc-Pestszentimre Önkormányzata

További információk

2015.12.16.

REVEAL projekt

Írta: B.B.

OER-REVEAL  
OPEN EDUCATION EUROPA
OPEN EDUCATION EUROPA / REVEAL  

Képzés
Audiovizuális és multimédiás eszközök önkénteseknek

 
EU PROJEKTMENEDZSMENT ÖNKÉNTESEKNEK 
 
ÖNKÉNTESSÉGI ESEMÉNYEK MENEDZSMENTJE
kezdõ
középhaladó
haladó 
[1]

FVSZ MIR HONLAP

 

Képtalálat a következőre: „magyarország kormánya”

 

Képtalálat a következõre: „Nemzeti Szakképzési és Felnõttképzési Hivatal A szakképzés és felnõttképzés szolgálatában”

  

 
 
 
Nyelviskolák Szakmai Egyesülete
  
 
 IVSZ – Szövetség a digitális gazdaságért

 

Nemzeti Együttmûködési Alap 

Akkreditált Felnõttképzési Intézmények Országos Egyesülete 

 


Belépés FVSZ tagoknak:

FVSZ KÉRDŐÍV A MAGYARORSZÁGON MŰKÖDŐ VÁLLALKOZÁSOK FELNŐTTKÉPZÉSI / ÁTKÉPZÉSI / TOVÁBBKÉPZÉSI GYAKORLATÁRÓL ÉS IGÉNYEIRŐL

Ahhoz, hogy felmérésünk igazán hiteles legyen, az Ön aktív közreműködésére is szükségünk van.
https://www.fvsz.hu/hir/1061 

A kérdőív ezen a linken érhető el: 
http://surveyor.rkk.hu/index.php?sid=61721&lang=hu

Köszönjük, hogy segíti munkánkat a kérdőív kitöltésével és egyúttal kérjük, a kérdőív továbbküldését partnercégei felé, mellyel Ön is hozzájárul munkánk eredményességéhez!

AJÁNLATKÉRÉS A KÜLSÕ ÉRTÉKELÉS ELVÉGZÉSÉRE

Tisztelt Érdeklõdõk!
A Szövetség kizárólag FVSZ tagoktól fogad a külsõ értékelésre történõ felkéréseket.
Belépés az FVSZ-be
Ajánlatkérés

Fizetett hirdetések

Tisztelt Látogatók!

Honlapunkon fizetett hirdetések megjelentetésére van mód. Töltse le a megrendelõlapot, s - ha további kérdései vannak - keresse titkárságunkat!

Megrendelõlap