2016.10.11.

TÁJÉKOZTATÓ: MKIK RENDEZVÉNY

Írta: B.B.

Tisztelt Tagtársak!
Az alábbi szakmai rendezvényre szeretnénk felhíni figyelmüket:

 

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara a szakmai programkövetelmény javaslat szakszerű összeállítása céljából tájékoztató rendezvényt szervez.

A rendezvény időpontja és helyszíne
2016. október 20. – 1054 Budapest, Szabadság tér 7.
Tervezett program és regisztráció

Kérem, hogy részvételi szándékát a jelentkezési lapon   legkésőbb 2016. október 14-ig a horvath.edina@mkik.hu címen jelezni szíveskedjen.

Felhívom szíves figyelmét, hogy a férőhelyek száma korlátozott, a jelentkezéseket a beérkezés sorrendjében fogadjuk. A rendezvényen való részvétel lehetőségéről e-mailben visszaigazolást küldünk. A részvétel költségmentes, de regisztráció köteles. 

2016.10.07.

HIVATALOS AZ ŐSZI SZAKMAI NAP IDŐPONTJA

Írta: B.B.

Tisztelt Tagtársak!
Az idei FVSZ ősz szakmai nap időpontja: 2016. november 10-11. 
Helyszín: Park Inn by Radisson, 1138 Budapest, Szekszárdi utca 16-18.

A kétnapos szakmai nap végleges programját várhatóan a jövő hét végén tesszük közzé, s ekkor nyitjuk meg a regisztrációs felületet is.

Kérjük, jegyezzék fel az időpontot, találkozzunk a szakmai napon! 

2016.10.03.

GINOP-6.1.1-15

Írta: B.B.

GINOP-6.1.1-15 kódszámú "Alacsony képzettségűek és közfoglalkoztatottak képzése" című projekt 2016. december 1-jétől indítandó képzésekre vonatkozó Ajánlattételi felhívása.

A GINOP-6.1.1-15 „Alacsony képzettségűek és közfoglalkoztatottak képzése” című kiemelt projekt célja, hogy ösztönözze az alacsony iskolai végzettséggel, munkaerőpiacon keresett kompetenciával vagy szakképesítéssel nem rendelkező felnőtt lakosság, kiemelten a közfoglalkoztatottak részvételét az oktatásban, képzésben, és lehetőséget biztosítson számukra a munkaerő-piaci szempontból releváns képzettség, ismeretek, készségek, kompetenciák megszerzésére.
A kiemelt projekt megvalósítója a NSZFH, a Belügyminisztérium, valamint 18 megyei kormányhivatal (Pest Megyei Kormányhivatal és Budapest Főváros Kormányhivatala kivételével) alkotta Konzorcium.
A képző intézmények 2016. október 11-én 14:00 óráig nyújthatnak be ajánlatot a területileg illetékes kormányhivatalnál.
2016.09.30.

FELKÉSZÍTŐ PROGRAMOK VIZSGAELNÖKÖK, VIZSGABIZOTTSÁGI TAGOK ÉS VIZSGAJEGYZŐK RÉSZÉRE

Írta: B.B.

Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal  2016-ban is szervez felkészítő programokat vizsgaelnökök, vizsgabizottsági tagok és vizsgajegyzők részére, melyek a jogszabályi változásokra, különös tekintettel a 315/2013. (VIII. 28.) Kormányrendelet ismertetésére és alkalmazására épülnek.
A Szakmai vizsgaelnökök és vizsgabizottsági tagok felkészítő programja 2016. II. félévében, Budapesten kerülnek megszervezésre.
Az időpontok a https://vep.nive.hu/ oldalon a „BEJELENTKEZÉS” fülre majd a „JELENTKEZÉS TOVÁBBKÉPZÉSRE” fülre kattintva a bejelentkezés után láthatók.
A programok részvételi költsége 15.000 Ft/fő
Vizsgaelnöki felkészítő program

2016.09.28.

AZ ELSŐ MAGYARORSZÁGI EUCIP KONFERENCIA

Írta: B.B.

Tisztelt Tagtársak!

Ezúton szeretnénk a figyelmükbe ajánlani, az első magyarországi EUCIP konferenciát.
A EUCIP egy határokon átnyúló IKT szakmai minősítésekkel foglalkozó rendszer, melynek fő célja a gyakorlati, munkaköri elhelyezkedés elősegítése, a szakképzési-továbbképzési irányelvek egységesítésének támogatása európai szinten.
A EUCIP Core képzési programot európai szinten a CEPIS (Council of European Professional Informatics Societies) dolgozta ki.
A program magyarországi bevezetését a 2013 és 2015 között lezajlott, az Európai Unió élethosszig tartó tanulás programjának szakképzési alprogramja keretében megvalósult IT-Shape – Európai szinten versenyképes informatikai képesítés a magyar szakképzésben című innováció transzfer projekt előzte meg. A program adaptációjában az iTStudy Oktatóközpont és négy magyarországi szakközépiskola tanárai, tesztelésében pedig ezen iskolák több mint 200 diákja vett részt.
2016 őszétől az informatikai vagy gazdasági területen tanuló hazai diákok, illetve az informatikai szakterületen munkatapasztalattal rendelkező, de szakképesítéssel nem rendelkező felnőttek számára Magyarországon is széles körben elérhetővé válik a EUCIP bizonyítványok megszerzésének lehetősége.
A program lehetőséget nyújt a magyar szakképzésben és felsőoktatásban tanulóknak, akik az IKT területén szeretnének elhelyezkedni, valamint a KKV-k vezetőinek és munkavállalóinak arra, hogy olyan európai szintű IKT képesítést szerezzenek, melyet már Európa több országában sikerrel alkalmaznak.
Az első hivatalos magyarországi EUCIP konferencia 2016. október 20-án kerül megrendezésre Budapesten, a SZÁMALK-Szalézi Szakgimnáziumban (1119 Budapest, Fejér Lipót utca 70.), ahová az érdeklődő intézmények képviselőit szeretettel várják.

A konferencia főbb programpontjai
·      a 2015-ben lezárult IT-Shape – Európai szinten versenyképes informatikai képesítés a magyar szakképzésben c. innováció-transzfer projekt rövid bemutatása, melynek terméke a EUCIP Core képzési program és vizsgarendszer magyarországi adaptációja;
·      a EUCIP Core program bemutatása – előadást tart Mr. Pierfranco Ravotto, az Olasz Számítástechnikai Társaság (AICA) képviselője, a Magyarországon végzettek bizonyítványának kibocsátója;
·      EUCIP Core modulok sillabuszának, tananyagának és gyakorlótesztjeinek bemutatása;
·      EUCIP Core tapasztalatok a felkészítő szemszögéből – a nemrégiben lezárult IT-Coach – diákok felkészítése európai szinten elismert informatikai szakmai bizonyítvány megszerzésére c. pedagógus továbbképzési program résztvevőinek beszámolója;
·      tájékoztatás a vizsgaközpontként történő csatlakozásról, a vizsgáztatás feltételeiről és menetéről.

Amennyiben intézményét érdekli a vizsgáztatásba történő bekapcsolódás lehetősége és részt kíván venni a konferencián, úgy az intézményt képviselő személy adataival regisztráljon az alábbi felületen: http://bit.ly/2cPHsR9
Mivel csak korlátozott számban tudják a résztvevőket fogadni, arra kérnek mindenkit, hogy intézményenként legfeljebb 2 fővel képviseltessék magukat.
Tájékoztató

4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

 

Nemzetgazdasági Minisztérium  
 
 
Nemzeti Erőforrás Minisztérium   

 

 

Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal  

 

 

 

 
Nyelviskolák Szakmai Egyesülete
  
 
 IVSZ – Szövetség a digitális gazdaságért

 

Nemzeti Együttműködési Alap 

Akkreditált Felnőttképzési Intézmények Országos Egyesülete 

 

Belépés FVSZ tagoknak:

Az FVSZ szolgáltatásai

Az FVSZ szolgáltatásairól 

a következő linkre 

kattintva olvashatnak bővebben.

Szolgáltatások

FVSZ - PROJEKTEK

 

Általános információk a projektről


Képzés
Audiovizuális és multimédiás eszközök önkénteseknek
EU PROJEKTMENEDZSMENT ÖNKÉNTESEKNEK 
ÖNKÉNTESSÉGI ESEMÉNYEK MENEDZSMENTJE

OER-REVEAL  
OPEN EDUCATION EUROPA
OPEN EDUCATION EUROPA / REVEAL  

 


 

ÉMI Trainbud  -  Build Up Skills Hungary projektet  

Kedvezményes ajánlatok tagoknak

Tisztelt Látogatók!

Ezen a felületen közzé tehetik ajánlataikat. A hirdetés feltétele, hogy az árból az FVSZ tagjai legalább 20%-os kedvezményt kapjanak. Részletes információ az FVSZ titkárságán.

Fizetett hirdetések

Tisztelt Látogatók!

Honlapunkon fizetett hirdetések megjelentetésére van mód. Töltse le a megrendelőlapot, s - ha további kérdései vannak - keresse titkárságunkat!

Megrendelőlap