2017.07.19.

EPALE MAGYARORSZÁG: HÍRLEVÉL

Írta: B.B.

Az EPALE platform havonta fókuszba állítja a felnőttképzés különböző témáit, melyekről szakmai anyagokat gyűjtenek, híreket és blogbejegyzéseket osztanak meg, webináriumokat tartanak, és online beszélgetéseket szerveznek.
Június hónap témája a fogyatékos felnőttek tanulási nehézségeinek helyzetéről szólt. A feltöltött tartalmak mellett egy webinárium keretében osztották meg egymással nézeteiket a résztvevő szakemberek. A vita összefoglalóját itt olvashatják magyar nyelven.
2017. második felében tervezett témák:
• július: korai iskolaelhagyók
• augusztus: munkahelyi tanulás
• szeptember: alapkészségek
• október: generációk közötti tanulás
• november: egészségismeret
• december: szakképzés

2017.07.11.

MAGYAR KÖZLÖNY: 2017/2018. TANÉVRE VONATKOZÓ SZAKMASZERKEZETI DÖNTÉS

Írta: B.B.

A Magyar Közlöny 2017/114. számában megjelent a Kormány 206/2017. (VII. 11.) Korm. rendelete a 2017/2018. tanévre vonatkozó szakmaszerkezeti döntésről.
Rendelet

2017.06.30.

NAV ELLENŐRZÉS - A TANFOLYAMOT, OKTATÁST, KÉPZÉST SZERVEZŐK ELLENŐRZÉSE

Írta: B.B.

A NAV Fejér Megyei Adó- és Vámigazgatósága ellenőrzési szakterületének Operatív Ellenőrzési Osztálya tematikus ellenőrzési akciót szervezett különféle tanfolyamokat tartó adózók körében. Az adózók kiválasztására az interneten, a különféle újságokban és szórólapokon magukat hirdetők körében végeztek kutatást az ellenőrök. Az akcióban az adózók kivétel nélkül meglepődtek azon, hogy az adóhatóság a tanfolyamokon is végez ellenőrzéseket, nem is számítottak ebben a körben az adóhatóság jelenlétére.

Csaknem a fele hibázott
Az akció célja a bizonylat-kiállítási kötelezettség, vagyis a számla illetve nyugtaadási kötelezettség ellenőrzése volt. A 19 vizsgálat különböző képzéseket, tanfolyamokat, oktatókat érintett: idegen nyelveket oktató magántanárt, gitártanárt, Acces adatbázis-kezelő tanfolyamot, masszázs-, illetve intimtorna-oktatót, Bach virágterápia tanfolyamot, varrótanfolyamot, műkörmös-oktatást, hennafestő és smink tanfolyamokat. Nyolc tanfolyamról – két angol nyelvi, egy német nyelvi, egy Access adatbázis-kezelői képzés, két sminktanfolyam, egy varrótanfolyam, egy gitártanfolyam – az adóellenőrök a fizetés után nem kaptak nyugtát, azaz az ellenőrzési akció 42 százaléka megállapítással zárult, ami igen kimagasló eredményességnek mondható. A nyolc adózóra összesen mintegy 2 millió forint mulasztási bírság kiszabása várható.
NAV

2017.06.29.

MAGYAR KÖZLÖNY - NGM RENDELET

Írta: B.B.

A Magyar Közlöny 2017/104. számában megjelent a nemzetgazdasági miniszter 13/2017. (VI. 29.) NGM rendelete a felnőttképzési szakmai programkövetelmények nyilvántartásba vételének követelményeiről és eljárási rendjéről, valamint a szakmai végzettség megszerzésének igazolásáról szóló 59/2013. (XII. 13.) NGM rendelet módosításáról.
Rendelet

2017.06.12.

MAGYAR KÖZLÖNY

Írta: B.B.

A Magyar Közlöny 2017/88. számában megjelent a Kormány 149/2017. (VI. 12.) Korm. rendelete az egyes szakképzési tárgyú kormányrendeletek módosításáról.
Közlöny

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

 

Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal  

 

 

 

 
Nyelviskolák Szakmai Egyesülete
  
 
 IVSZ – Szövetség a digitális gazdaságért

 

Nemzeti Együttműködési Alap 

Akkreditált Felnőttképzési Intézmények Országos Egyesülete 

 


Belépés FVSZ tagoknak:

Fizetett hirdetések

Tisztelt Látogatók!

Honlapunkon fizetett hirdetések megjelentetésére van mód. Töltse le a megrendelőlapot, s - ha további kérdései vannak - keresse titkárságunkat!

Megrendelőlap