2017.08.28.

MEGHÍVÓ - BUILD UP SKILLS TRAINBUD PROJEKT ZÁRÓ RENDEZVÉNY

Írta: B.B.

Tisztelt Tagtársak!

Szeretettel meghívjuk Önöket a Build Up Skills TRAINBUD projekt keretében 2017. augusztus 31-én tartandó záró rendezvényre.
 
Helyszín: ÉMI Nonprofit Kft. Szentendrei Tudásközpont (Szentendre, Dózsa Gy. út 26. A ép. II.)
Időpont: 2017. augusztus 31. csütörtök, 10-13 óráig.

Meghívó

2017.08.15.

MTVA - MUNKAHELYI KÉPZÉSEK TÁMOGATÁSA

Írta: B.B.

Szeretnénk felhívni figyelmüket az M1 Ma reggel című műsorára (kezdés:5’46), melynek témája az őszre tervezett GINOP-felhívások: Munkahelyi képzések támogatása című konstrukció.

Az élő stúdióbeszélgetés során Bertalan Tamás a Felnőttképzők Szövetségének alelnöke nyilatkozott.

2017.08.15.

INFORÁDIÓ - MUNKAVÁLLALÓI KÉPZÉSEK KAPCSÁN FELMERÜLŐ LEGFONTOSABB KÉRDÉSKÖRÖK

Írta: B.B.

Az InfoRádió mai műsorának egyik témája a munkavállalók képzését támogató őszi GINOP pályázatok kapcsán felmerülő legfontosabb kérdéskörök. 

A beszélgetés során dr. Zsuffa Ákos a Felnőttképzők Szövetségének elnöke nyilatkozott.
Interjú

2017.08.14.

GINOP-MUNKAHELYI KÉPZÉSEK TÁMOGATÁSA CÍMŰ KONSTRUKCIÓ

Írta: B.B.

Tisztelt Tagtársak!
Szeretnénk felhívni figyelmüket a Világgazdaság mai számában megjelent: "Jön a várt fejlesztéspolitikai fordulat" című hírre, mely az ősszel tervezett GINOP-felhívásokkal foglalkozik.
A magyar vállalkozások képzési stratégiájával kapcsolatban Felnőttképzők Szövetségének (FVSZ) elnöke is nyilatkozott.
"Mind több magyar vállalkozás kezdi felismerni, hogy át kell alakítania képzési stratégiáját – mondta a Világgazdaságnak a Felnőttképzők Szövetségének (FVSZ) elnöke. Zsuffa Ákos kiemelte, a versenyképesség növelésének kulcsa ma már a humán területbe történő befektetés, összehangolva az ipar digitális átalakulásával, az ipar 4.0 koncepciójával. A szakmai szervezet álláspontja szerint a munkaerő megtartásának kevéssé hatékony és hosszú távon nem fenntartható módja a bérek folyamatos emelése, ezért a magyarországi munkaadók kénytelenek más, az alkalmazottak számára vonzó, a középtávú, stabil életcélokat szolgáló juttatásokat biztosítani.

Ilyenek lehetnek a vállalkozás hatékonyságát és a munkavállaló munkaerőpiaci helyzetét egyaránt erősítő kompetenciafejlesztő programok, szakmai át- és továbbképzések, valamint a céges struktúrát, vállalati kultúrát erősítő tréningek. Az FVSZ felmérései is azt igazolják, hogy iparágtól és cégmérettől függetlenül általánosan növekszik a munkáltatók igénye a gyors és hatékony képzési formák iránt, hogy megbízható külső szakmai segítséggel bővíthessék munkavállalóik tudásbázisát." (Világgazdaság)

A régóta várt Ginop-pályázatoknál akár százszázalékos támogatási intenzitás mellett is elindulhatnak a képzési projektek, melyek célja a munkavállalók tudás- és kompetenciafejlesztése külső szolgáltatók által vagy belső képzés keretében.
A European Conformity Check Vállalkozásfejlesztési Tanácsadó Intézet ügyvezetője szerint a pályázók számára elérhetővé válnak az OKJ-s és és egyéb szakmai képzések mellett az IT-s kurzusok, korlátozott mértékben a nyelvtanfolyamok is. Kiemelte, hogy a projektek nagyságrendje a kkv-k esetében 3–50 millió forint lehet, a nagyvállalatoknál pedig 10–100 millió. A rendelkezésre álló keretösszeg arra enged következtetni Tóth Ádám Ferenc szerint, hogy akár ezer kis és közepes, illetve több száz nagy cég is részt vehet a 24 hónapig tartó programban.

2017.08.14.

VÉLEMÉNYEZÉS - NGM RENDELET

Írta: B.B.

Az NGM oldalán megjelenő tervezet a nemzetgazdasági miniszter hatáskörébe tartozó szakképesítések szakmai és vizsgakövetelményeiről szóló 27/2012. (VIII. 27.) NGM rendelet módosításáról. 
A tervezet 2017. augusztus 18-ig véleményezhető az aniko.eszes-anka@ngm.gov.hu; gyula.banyai@ngm.gov.hu; laszlo.soos@ngm.gov.hu elektronikus elérhetőségen.
Normaszöveg

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

 

Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal  

 

 

 

 
Nyelviskolák Szakmai Egyesülete
  
 
 IVSZ – Szövetség a digitális gazdaságért

 

Nemzeti Együttműködési Alap 

Akkreditált Felnőttképzési Intézmények Országos Egyesülete 

 


Belépés FVSZ tagoknak:

Fizetett hirdetések

Tisztelt Látogatók!

Honlapunkon fizetett hirdetések megjelentetésére van mód. Töltse le a megrendelőlapot, s - ha további kérdései vannak - keresse titkárságunkat!

Megrendelőlap