2017.08.31.

MAGYAR KÖZLÖNY: NGM RENDELET

Írta: B.B.

A Magyar Közlöny 138. számában megjelent a nemzetgazdasági miniszter 25/2017. (VIII. 31.) NGM rendelete a nemzetgazdasági miniszter hatáskörébe tartozó szakképesítések szakmai és vizsgakövetelményeirõl szóló 27/2012. (VIII. 27.) NGM rendelet módosításáról.

Rendelet

2017.08.28.

MEGHÍVÓ - BUILD UP SKILLS TRAINBUD PROJEKT ZÁRÓ RENDEZVÉNY

Írta: B.B.

Tisztelt Tagtársak!

Szeretettel meghívjuk Önöket a Build Up Skills TRAINBUD projekt keretében 2017. augusztus 31-én tartandó záró rendezvényre.
 
Helyszín: ÉMI Nonprofit Kft. Szentendrei Tudásközpont (Szentendre, Dózsa Gy. út 26. A ép. II.)
Idõpont: 2017. augusztus 31. csütörtök, 10-13 óráig.

Meghívó

2017.08.15.

MTVA - MUNKAHELYI KÉPZÉSEK TÁMOGATÁSA

Írta: B.B.

Szeretnénk felhívni figyelmüket az M1 Ma reggel címû mûsorára (kezdés:5’46), melynek témája az õszre tervezett GINOP-felhívások: Munkahelyi képzések támogatása címû konstrukció.

Az élõ stúdióbeszélgetés során Bertalan Tamás a Felnõttképzõk Szövetségének alelnöke nyilatkozott.

2017.08.15.

INFORÁDIÓ - MUNKAVÁLLALÓI KÉPZÉSEK KAPCSÁN FELMERÜLÕ LEGFONTOSABB KÉRDÉSKÖRÖK

Írta: B.B.

Az InfoRádió mai mûsorának egyik témája a munkavállalók képzését támogató õszi GINOP pályázatok kapcsán felmerülõ legfontosabb kérdéskörök. 

A beszélgetés során dr. Zsuffa Ákos a Felnõttképzõk Szövetségének elnöke nyilatkozott.
Interjú

2017.08.14.

GINOP-MUNKAHELYI KÉPZÉSEK TÁMOGATÁSA CÍMÛ KONSTRUKCIÓ

Írta: B.B.

Tisztelt Tagtársak!
Szeretnénk felhívni figyelmüket a Világgazdaság mai számában megjelent: "Jön a várt fejlesztéspolitikai fordulat" címû hírre, mely az õsszel tervezett GINOP-felhívásokkal foglalkozik.
A magyar vállalkozások képzési stratégiájával kapcsolatban Felnõttképzõk Szövetségének (FVSZ) elnöke is nyilatkozott.
"Mind több magyar vállalkozás kezdi felismerni, hogy át kell alakítania képzési stratégiáját – mondta a Világgazdaságnak a Felnõttképzõk Szövetségének (FVSZ) elnöke. Zsuffa Ákos kiemelte, a versenyképesség növelésének kulcsa ma már a humán területbe történõ befektetés, összehangolva az ipar digitális átalakulásával, az ipar 4.0 koncepciójával. A szakmai szervezet álláspontja szerint a munkaerõ megtartásának kevéssé hatékony és hosszú távon nem fenntartható módja a bérek folyamatos emelése, ezért a magyarországi munkaadók kénytelenek más, az alkalmazottak számára vonzó, a középtávú, stabil életcélokat szolgáló juttatásokat biztosítani.

Ilyenek lehetnek a vállalkozás hatékonyságát és a munkavállaló munkaerõpiaci helyzetét egyaránt erõsítõ kompetenciafejlesztõ programok, szakmai át- és továbbképzések, valamint a céges struktúrát, vállalati kultúrát erõsítõ tréningek. Az FVSZ felmérései is azt igazolják, hogy iparágtól és cégmérettõl függetlenül általánosan növekszik a munkáltatók igénye a gyors és hatékony képzési formák iránt, hogy megbízható külsõ szakmai segítséggel bõvíthessék munkavállalóik tudásbázisát." (Világgazdaság)

A régóta várt Ginop-pályázatoknál akár százszázalékos támogatási intenzitás mellett is elindulhatnak a képzési projektek, melyek célja a munkavállalók tudás- és kompetenciafejlesztése külsõ szolgáltatók által vagy belsõ képzés keretében.
A European Conformity Check Vállalkozásfejlesztési Tanácsadó Intézet ügyvezetõje szerint a pályázók számára elérhetõvé válnak az OKJ-s és és egyéb szakmai képzések mellett az IT-s kurzusok, korlátozott mértékben a nyelvtanfolyamok is. Kiemelte, hogy a projektek nagyságrendje a kkv-k esetében 3–50 millió forint lehet, a nagyvállalatoknál pedig 10–100 millió. A rendelkezésre álló keretösszeg arra enged következtetni Tóth Ádám Ferenc szerint, hogy akár ezer kis és közepes, illetve több száz nagy cég is részt vehet a 24 hónapig tartó programban.

10 11 12 13 14 15 16 17 18 19

FVSZ MIR HONLAP

 

Képtalálat a következőre: „magyarország kormánya”

 

Képtalálat a következõre: „Nemzeti Szakképzési és Felnõttképzési Hivatal A szakképzés és felnõttképzés szolgálatában”

  

 
 
 
Nyelviskolák Szakmai Egyesülete
  
 
 IVSZ – Szövetség a digitális gazdaságért

 

Nemzeti Együttmûködési Alap 

Akkreditált Felnõttképzési Intézmények Országos Egyesülete 

 


Belépés FVSZ tagoknak:

OKTATÁSSZERVEZŐ ÁLLÁS

Felnőttképzési Intézmény Szakmai vezető (Oktatásszervező) kollégát keres!
Jelentkezni fényképes szakmai önéletrajzzal és végzettséget igazoló dokumentumok másolatával
az alábbi email címen lehet: 
modernedukft@gmail.com

AJÁNLATKÉRÉS A KÜLSÕ ÉRTÉKELÉS ELVÉGZÉSÉRE

Tisztelt Érdeklõdõk!
A Szövetség kizárólag FVSZ tagoktól fogad a külsõ értékelésre történõ felkéréseket.
Belépés az FVSZ-be
Ajánlatkérés

Fizetett hirdetések

Tisztelt Látogatók!

Honlapunkon fizetett hirdetések megjelentetésére van mód. Töltse le a megrendelõlapot, s - ha további kérdései vannak - keresse titkárságunkat!

Megrendelõlap