2016.08.25.

NORVÉG ALAP

Írta: B.B.

 

1.a, Általános információk a projektről:

Budapest Főváros XVIII. kerület Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzata 2013.09.30.-án pályázatot nyújtott be kapacitásfejlesztés és intézményközi együttműködés témában „A budapesti nemzetközi repülőtérre épülve a helyi gazdaságfejlesztés ösztönzése új munkaerő-piaci szolgáltatásokkal Bp. 18. kerületében és Vecsésen" címmel az EGT és Norvég Finanszírozási Mechanizmusok elnevezésű támogatási konstrukció, azaz a „Norvég Alap" pályázat keretében. A projekt várható beindításáról az ezt követő időszakban nem született döntés, majd 2016. áprilisában a pályázat támogató döntésben részesült.

A projekt megvalósítási ideje 1 évre csökkent, így a pályázat záró határideje 2017. április 30.

A projekt célja a XVIII. kerület és Vecsés területén működő reptéri gazdasági potenciáljának átfogó, eredményesebb kiaknázása. A Budapesti Nemzetközi Repülőtér és az erre épülő gazdasági tevékenység meghatározó a környék társadalmi-gazdasági fejlődésében. A projekt a reptérhez kötődő helyi foglalkoztatás ösztönzését célozza meg új és innovatív szolgáltatások bevezetésével. A helyi munkaerőpiacot élénkítő szolgáltatásokat a két önkormányzat nyújtaná a helyi érdekeltekkel együttműködve és támaszkodva a norvég partner tapasztalataira. A projekt segítené, hogy a helyi lakosok helyben találjanak munkát, vagy éppen megőrizzék azt, így a projekt a helyi munkanélküliség csökkenését célozza meg a helyi lakosok kompetenciafejlesztésén keresztül.

1.b, Partnerség

A 18. kerületi Önkormányzat mellett több kerületi partnerszervezet, fővárosi intézmény is részt vesz a pályázat megvalósításában. A partnerségben található helyi és regionális hatóság, felsőoktatási intézmény, civil szervezet és vállalkozás. Olyan tagok alkotják a partnerséget, amelyek alapvetően érintettek a helyi munkaerőpiac által teremtett kihívások kezelésében, így érdekük, hogy aktív részvételükkel megfelelő megoldásokat dolgozzanak ki.

Partnerek:

  • Vecsés Város Önkormányzata
  • Budapesti Főváros Kormányhivatala
  • Budapest Airport Zrt.
  • Zsigmond Király Egyetem
  • Felnőttképzők Szövetsége
  • Lillehammeri Egyetem
  • Vezető partner: Budapest Főváros 18. kerület Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzata

További információk

Kellemes karácsonyi ünnepeket és sikerekben gazdag új esztendőt kívánunk!

   
   

 

 

Képtalálat a következőre: „Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal A szakképzés és felnőttképzés szolgálatában”

  

 
 
 
Nyelviskolák Szakmai Egyesülete
  
 
 IVSZ – Szövetség a digitális gazdaságért

 

Nemzeti Együttműködési Alap 

Akkreditált Felnőttképzési Intézmények Országos Egyesülete 

 


Belépés FVSZ tagoknak:

Fizetett hirdetések

Tisztelt Látogatók!

Honlapunkon fizetett hirdetések megjelentetésére van mód. Töltse le a megrendelőlapot, s - ha további kérdései vannak - keresse titkárságunkat!

Megrendelőlap